Informasjon

Finn Waldemar Edvardsen

  • Født: 6. august 1930
  • Død: 30. mai 2018

Finn Waldemar

Finn ble født "under ei gran" ved fotballplassen på Moheia. Han var nummer fire i en søskenflokk på seks. Som liten ble han kalt "Banet", men det navnet vokste han fra. Fotballplassen var lekeplass og fotball ble også en viktig del av hans unge voksenliv. Han spilte på Mo IL i mange år og noen år på kretslaget. Da han var 16 år traff han Gerd Doris som skulle bli hans livsledsager. De giftet seg i 1954 og fikk fire barn, men mistet sin førstefødte. Det var en stor sorg.  
Finn hadde flere yrker. Han var treskjærer hos Coldevin, stikningsarbeider i kommunen, sporskifter ved Norsk Jernverks linje mellom Svabo og Jernverkskaia, og blikkenslager ved Gruben Blikk. Han fikk etterhvert åtte barnebarn og sju oldebarn. Familien var alltid det viktigste og hjemmet i Vikaveien er en samlingsplass hvor alle barna med sine venner alltid er velkommen.   
Finn var lidenskapelig interessert i litteratur, særlig norsk skjønnlitteratur. Han var også opptatt av kunst og malte selv portretter, landskap og stilleben, tegnet med blyant og kullstift og skjærte i tre.  Han satte pris på god film, og var stor tilhenger av Charlie Chaplin og Walt Disney.  Som ung eksperimenterte han med fotografering og fremkalling. Hans kreativitet fikk også utløp gjennom snekring og annet håndverk. Han hadde pågangsmot, skapertrang og var usedvanlig dyktig og idérik. Han hadde også en god porsjon selvironi, og evne til å le av sine feil. Som den gangen han skulle bygge hjørnesofa og resultatet, på grunn av en feilberegning, ble ganske annerledes enn han hadde tenkt.   
Vi savner deg så uendelig mye, ditt gode smil, din lune humor  og din store omsorg for oss alle. Når vi var samlet var det du som satte stemninga med sang, diktlesning og latter.
      Kjære, fine, snille! Du vil alltid være i våre hjerter. ❤️❤️❤️

Bestill blomster

Minnegave